Naujasis rudens sezonas projektų erdvėje „Editorial“ startavo rugsėjo 2-sios pavakarę su renginiu „Doppelgänger“, kuriame šiuolaikinio meno kuratorius Audrius Pocius kalbino filosofą Vilių Dranseiką. Pašnekovai diskutavo apie tai, kas rimtuose dalykuose yra juokinga, o juokinguose – rimta. Pokalbio metu žiūrėdami į Viliaus Dranseikos kurtus paveiksliukus ar menininkų kūrinių pavyzdžius pašnekovai nagrinėjo ar meno kūrinys gali būti filosofinis argumentas ir kėlė daug kitų klausimų bei ieškojo atsakymų.

Dėkojame visiems dalyvavusiems renginyje.

Fotografijos: Edvard Blaževič

**
VILIUS DRANSEIKA – filosofas, šiuo metu dirbantis Vilniaus Universitete ir Kauno Technologijos Universitete. Jis tyrinėja filosofinių idėjų psichologinius pagrindus.

AUDRIUS POCIUS – šiuolaikinio meno kuratorius, šiuo metu (iš dalies) kuruojantis šiuolaikinio meno projektų erdvę Swallow. Taip pat jis yra filosofijos doktorantas Vilniaus Universitete.

**
Susitikimų ciklas „Doppelgänger“ startavo praėjusių metų liepą „Editorial“ projektų erdvėje. Renginiai skirti užčiuopti ir viešame pokalbyje išartikuliuoti „pilkąsias“ arba „paraštines“ aktyviai kuriančių Lietuvos šiuolaikinių menininkų, kuratorių, rašytojų, veiklas, kurios pamažu (kartais nepastebimai, o kartais – gana ryškiai) ima užimti vis platesnę kūrybinės veiklos dalį. Ilgainiui šios tarsi „šoninės“ veiklos arba visai pakeičia kai kurių kūrėjų pagrindinę kūrybos sritį, arba bent jau ženkliai ją (in)formuoja, įgalindamos ypatingus hibridinius kūrybos modelius, savitai veikiančius taip pat ir bendrą šalies (regiono, miesto) šiuolaikinio meno lauką.

Renginius organizuoja | Editorial ir Artnews.lt
Renginių dizainerė | Asta Ostrovskaja
Visi ciklo susitikimai nemokami.
VšĮ Artnews.lt veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba, renginį remia Vilniaus miesto savivaldybė.

**
Ankstesni 2019 m. „Doppelgänger“ ciklo susitikimai:
(#1) Su kuratoriumi ir grupės Without Letters vienu iš įkūrėjų Adomu Narkevičium bei menininku Kristijonu Zakaru
(#2) Rašytoja, dramaturge ir poete Vaiva Grainyte
(#3) Menininke ir tyrėja Goda Palekaite ir Jonu Paleku, į meno pasaulį įpuolusiu šefu (Delta Mityba)
(#4) Menininkėmis Ona Juciūte & Viktorija Damerell

2020 m.„Doppelgänger“ ciklo susitikimai:
(#5) Architektė Julija Reklaitė & kuratorė Laima Kreivytė
(#6) Menininkas ir tyrėjas Julijonas Urbonas, dizaineris ir architektas Paulius Vitkauskas, elektronikos inžinierius Dmitrij Snegin

Grįžti į pradžią